wahhhh....terluka ker? entahlah...ok dengar cerita aku ya

macam ini kisahnya...aku kan dah buat to do list...apa patut aku settle kan hari ini....yelah mesti step by step kan...takkan nak buat semua sekali gus....matilah aku....aku tengah nak buat lah kerja aku ini...tiba-tiba dapat call dari my mum....

mama: iza tengah buat apa itu?

aku: tak ada buat apalah...(tapi selalu kalau jawapan aku macam ini mesti mak aku akan bebel...ni mesti main facebook ni)...then aku pun tukar jawapan...aku pun kata ada kerja sikit...

mama: tak payahlah nak buat tq tag lah...beli saja...(secara tiba-tiba)

aku: bukan tq tag lah mama....itu semalam lagi dah buat...dah siap semalam lagi...hari ini nak cari lagu dan buat aturcara majlis(cari contoh sekali)....

mama: dari hari itu lagi kata nak buat...tak buat-buat lagi (wahhh sakit hati ok...sedangkan hari itu aku just cari bahan...kumpul banyak2 then hari ini baru finalize baca...sangat tak menyokong ok)

kadang-kadang terdetik jugak kenapalah mak aku ini tak faham aku dan suka sangat tak puas hati kerja aku...ada saja tak kena ok...

mama: alah benda tu tak penting(bagi aku penting ye)...pergi lipat kain dan pergi soletape bekas untuk door gift aku....

aku: alah pentinglah...yelah nanti iza buatlah....(macamlah aku tak nak buat kerja dia suruh)

mama: ikut izalah....then mak aku main letak saja....

wahhh sakit hatinya.....i know lah nak buat apa....aku da set masa bila dan bila perlu buat apa....kenapalah mak aku ini tak faham aku?

always dengki (macam tak sesuai saja) dekat aku kalau dia tahu aku kononnya duduk relax...

sorry ye mama...iza bukan apa...iza nak luahkan saja apa yang tersimpan di hati...nanti iza lagi tension...
mama cakap elok2 kan bagus...tak adalah iza tension...ni cakap asyik nak marah saja....semua benda tak kenakan di mata mama kan.....sedih tahu!

wahhh ter'emo' la pulak...macamlah mak aku baca...

6 comments:

butterflyana said...

huhuhu..sabar tau zue biasalah org tua mmg camtu.diorang nak yang terbaik untuk kite..buat keje kawen leklok tau zue..jgn tension2..senyummmmm. :)

zulicious said...

huhu...thanks yana
mak aku diam jer...tak nak cakap ngan aku pun...as usual...

bantalbucuk said...

oh ingat terluka nape tadi..
sabar taw zu.. dugaan je ni. maybe dia risau pasal majlis da dekat kot.. ku pon salu gak kene bebel marah2 ni. tajam dan tertusuk je..huhu. tahankan dan layankan jela.. kat sape lagi die nak bebel..ye dok..heheh ;P

zulicious said...

maybe la....hurmmm...tu r tajam n menusuk kan...tension tauu....uwaa bebel lah kat org lain skali...cian aku

kiwi said...

biasa la tu zu
ak pn selalu gk kena sbb ank sulong
adik slh pn akuuu jgk yg kena
kdg tecik ati gk
sabar jela an

zulicious said...

tu r...kecik ati...aku anak bongsu pn kena sb aku je pompuan yg slalu ada kt umah...abg2 ku xde sgt