Assalamualaikum w.b.t

Lama dah saya tak update...Lepas ni saya akan update tempat2 makan di langkawi..

Selaku penduduk kat langkawi at least saya dapat guide pelancong2 untuk memilih tempat2 makan yang pernah saya pergi

Just ikut taste masing2..tempat makan yang pertama yang saya boleh suggest ialah:

VEENA THAI RESTAURANT

Lokasi: di trimula(jalan nak ke hotel bella vista / jalan nak ke Adya Hotel ), 3rd last kedai mkn...signboard kedai akan update kemudian..

Ni antara lauk yang menjadi favourite saya:


Ikan masak stim halia
top orders among customer yg mai sini...orang cina pun mai makan kedai ni sebab ikan stim dia mmg terbaikk( ada arang bawah tu...selalu org guna lilin kan)


Udang lipan masak cili
(Favourite husband)


Sayur campur
( my favourite)

Ni yang saya makan semalam..ni hidangan ni semua untuk sorang makan...mmg banyakla..
macam untuk 2/3 orang makan

Antara lauk yang saya boleh suggest lagi ialah:
   
  1. Tomyam (seorang mkn pun banyak )
  2. Sotong celup tepung
  3. Sayur tauhu jepun dgn telur
  4. Telur dadar ( telur dia tebal n gebu )

Biasa dia akan bagi sambal belacan dia skali...tu pun sedap belacan dia...just nice..

Harga berpatutan...

saya ingat nak tunjuk resit tapi low memory plak maklumla update pakai handphone je..

Sekian terima kasih kerana sudi singgah di blog saya yang  tak seberapa ni...nanti saya update lagi pasal tempat makan...nak tulis entri mesti ada gambar baru syok tgk...harap dapat membantu





Al kisah perkahwinan classmate saya masa di sekolah smk putrajaya...kedua2 mempelai ialah classmate saya semasa form 4...alhamdulillah hubungan mereka dari sekolah berakhir dengan perkahwinan pada tahun ini...

Congrats both of u ummu dan syazwan...

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun masa itu hujan turun dengan lebatnya...perkahwinan mereka mmg agak mewah dan besar...al maklumla kedua2 nya anak orang kaya...pengantin lelaki anak datuk dan pengantin perempuan anak pengarah...

First time saya attend wedding yang besar ni...alhamdulillah diberi peluang dan undangan untuk melihat sendiri perkahwinan anak orang kaya...thanks friends...

Serba sedikit mengenai majlis tersebut:

-dilangsungkan pada waktu malam
- ada lebih 20 khemah kebanyakannya ialah khemah transparent
-pelamin 1 panel di dalam rumah tapi cantik
- ada candy n chocolate buffet
-photo booth yang sangat menarik
- door gift nya ialah jem strawberry yang mempunyai sticker nama pengantin

tetapi waktu saya sampai ujan sangat lebat dan tempat laluan penuh dengan lecak dan flower girls yang memberikan door gift berkaki ayam sahaja...

Di sini saya ada sertakan beberapa gambar semasa majlis tersebut

Pengalaman yang tak dapat dilupakan dan paling manis dalam hidupku ialah semasa bercuti di germany...very nice, peaceful n discipline country..

Gambar ketiga, semasa aku berada di berlin reichstag...i'm still remember that place...if i'm not mistaken la this place tempat parlimen jerman...kalau salah sila betulkan saya...saya lupa nak google pasal this place...i will google asap ok...dataran dia lapng dan cantik...u all boleh tengok sendiri kan...ni kalau kat malaysia macam dataran merdeka...boleh duduk relaks atas rumput yang menghijau ni...

Gambar kedua, ni kat salah satu mall di berlin...dekat potsdamer platz...i'm not sure with the name...bear atau beruang ni memang lambang berlin...mana2 mesti ada bear nie..kira mascot berlin la...

Gambar yang pertama, di factory outlet tapi bukan di berlin...nanti i google ye...ok da google tapi tak reti nak cari...huhu....banyak sangat rupanya...

Ok jangan pelik kenapa saya kira dari belakang sebab saya post through tab saya...dah adjust banyak kali still gambar tak berubah...so ni lah hasilnya...huhu

I will update more photo at germany...insyaAllah...
Makin rajin la update blog sebab boleh through phone...tapi x leh buat tulisan color2 n comel2 :-(

Ok see u later

Alhamdulillah...hari ini merupakan hari yang paling penting untuk diingati oleh aku..sebab hari ini ialah hari ulang tahun perkahwinan yang pertama untuk aku dengan suami tercinta...

DAN


hari ini aku dah habis pantang selama 40 hari....alhamdulillah...semuanya berjalan lancar...hari ini juga nak pergi keluar...haha...excited nak keluar pegi jenjalan...selama ni keluar pun untuk pergi hospital je..


Happy 1st Anniversary sayangku Khairil Anuwar....i love u so much....muahhhhhhhhhzzzzz...hehe
Alhamdulillah dah genap setahun usia perkahwinan kita dan sangat2 bersyukur kita menyambutnya dengan kehadiran cahaya mata tercinta...rasa baru je kahwin hari tu...huhu...


thanks kepada suami tercinta yang banyak tahan kerenah si isteri yang macam keanak2an ni selama tempoh setahun ini..tahanlah lagi ye...huhu

 
sorry kalau ayang banyak buat salah, kecilkan hati abang, ego, dan tak sensitif dengan perasaan abang dan juga kalau ada cacat cela dalam ayang menjalankan tanggungjawab ayang sebagai isteri...ayang tau abanglah yang banyak mengajar ayang menjadi isteri yang lebih baik...maklumlah isteri kamu ini manja dan anak bongsu..tak berapa reti sangatlah...sorry atas kekurangan diri ini...lepas ini, ayang akan cuba buat yang terbaik untuk abang...


hehe...sebelum ini suka bagi alasan ibu mengandung...lepas ini rasanya bagi alasan apa lak ye?hehe...


thank again sayangku kerana banyak jaga ayang dalam berpantang...dan macam-macam lagi...kalau nak tulis memang berjela-jela kebaikan suamiku kepada aku...huhu


Happy 1st Anniversary
Iza & Nuar
4 Disember 2011