aku buat ni sebab ditag oleh sahabat baikku iaitu wanee :D



1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.


KFC- suka sangat makan kfc ni...sebab aku suka ayam goreng...selain itu, suka cheezy wedges dan sup dekat kfc itu...memang menjilat jari....hehe

laksam- aku memang suka laksam...sebab kuah laksam itu dibuat dari ikan dan santan...ada rasa lemak2 sikit...wahhh tengah tunggu masa mak aku nak buat ni...bila entah dia nak buat...

tomyam- tak tahu kenapa aku suka tomyam...maybe sebab masam manis masin kot....haha...dan suka tomyam yang pedas... :D






2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?


Milo Ais dan jus tembikai susu....






3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian

i. Malay...fav itu...hehe..melayu tulen lah katakan
ii.western
iii.arabian kot sebab kebab....haha


4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".


sambal udang, tenggiri masak tomato dan ayam/ikan goreng cili padi..






5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?


kalau yang mahal selalunya parent or tunang yang bayar...haha...maklumlah tak mampu :D
tapi bagi aku...maybe RM20






6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?

Thara Seafood...tomyam dia memang sedap....semua masakan kampung dia sedap...thara seafood ni kat bandar tun razak






7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yang korang suka? Kalau korang ada suka yang lain, tapi aku tak list, bagitau je la.


Burung puyuh!!!!!! sedap digoreng!!Kambing pun suka! Kambing golek makan dengan black pepper sauce...yummy!






8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.


Garden seafood kot kat tg. malim...huhu...tak ingat lah pulak minum apa...makan makanan kampung je...tomyam lahh kacang panjanglah...entah apa entah...






9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?


dia suka makan apa ek...hehe...tapi dia suka McD...huhu






10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu selalu hidang apa?


Makanan yang sedap...tak kisahlah makanan apa pun...janji sedap dan menyelerakan :D






11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.


peria , petai dan jering






12. Menu raya paling disukai.


Nasi dagang, laksam, laksa terengganu, lemang, ketupat palas....






13. Jajan/Cikedis favourite?


Potato Chips hot n spicy dan twisties curry dan cheezel :D






14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?


Asam pedas dan sweet sour.






15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?


mama aku....makan nasi ayam...dia punya sos mak aku terletak banyak cili padi...meleleh2 peluh, air hidung dan air mata...hehe






yeayyy dah abis jawab....
nazira dan yana sementara bosan tunggu posting ini apa kata korang jawab ini...hehe
sila la buat tag ni di blog anda pula yer ;P

7 comments:

bantalbucuk said...

wah pantas, syabas betty..
ku pon suka gak burung puyuh n kambing tergolek2..hehe
tp kfc tetap la di hati ko kan..
ahakz.

butterflyana said...

wah kena tag.
kalau rajin aku buat ek.bab2 tag ni mls sikit..hehe

zulicious said...

wanee: hahaha... :p..of cos la...fav tu...tiap2 ari mkn pun xpe :D...tp leh bankrup la...hehe

yana: ok...klau rajin wat lah yer...huhu

kiwi said...

almk, sy bdk bru bljr,,
cane nk tag org?
klu nk jwb soalan2 tu kne bukak page ko dlu la?
cane pulak nk tau sape tag ak?
sifu, sila ajar sy! =p

zulicious said...

samalah aku nazira...
baru belajar tag2 nie...
nak tag org ni cth ko taip nama aku then ko highlight then ko tekan link...kalu ko perasan la...then ko tulis website dia...mcm wat hyperlink utk present...mcm tu lah syg...

kalau nk jwb soalan tu...ko copy n paste je kat post ko...ko tulis r jwpn ko n then ko publish r...hehe..

mmg xtau lah sape tag ko...smpi ada org bgtau ko...mcm aku buat...aku bgtau ko kat chatbox ko..hehe

ok faham?

kiwi said...

0keh,,phm dh,,,tengs zu! syg ko lbh =p

zulicious said...

hehe...syg ko gak..haha...