ok...hari itu aku ada cakap nak bagitahu siapa designer baju nikah aku kan...

nama dia Ariff Shukor....rumah dia dekat Pandan Indah....korang boleh search dekat Facebook mabs couture by ariff shukor...kalau nak kenal dialah....

walaupun dia designer tapi harga dia still murah dan boleh dirunding lagi...maybe lah aku dapat murah sebab mak aku kenal kawan rapat dia...huhu

hari selasa malam hari itu...dia ada call mak aku sebab nak suruh datang untuk fitting baju nikah aku...
hish malu aku....dia lelaki walaupun umur dia baru 22 tahun...malu sebab nak kena ukur2 kat badan aku...

kejap saja singgah rumah dia...final fitting...masa fitting hari itu, kain agak labuh dan tangan pun labuh...

aku lupa nak tanya mak andam aku dia nak bagi berapa inci punya kasut...sebab designer aku nak tahu aku nak pakai berapa inci...supaya labuh kain itu sesuailah bila aku pakai kasut....huhu...

tapi ada satu saja tak puas hati...bukan tak puas hati apa kitorang lupa nak suruh dia buat leher macam leher baju kurung : (.. dah nak buat macamana...ariff itu kata dah tak boleh alter dah...just alter labuh kain, tangan dan fit kan sedikit di bahagian pinggang....hehe...

lepas itu, tinggal dia tampal batu sahaja...dia kata nak tampal batu silver....tapi tak tahulah lawa ke tidak...kitorang accept je cadangan ariff itu...dia mesti lagi arif( macam nama dia lah pulak...hehe)...baju nikah aku putih ( standard baju nikah :D)...

harga yang aku tempah ialah 300...mahalkan...that's why lah aku suggest kan korang just amik pakej perkahwinan saja...murah sikit :D



sorry tak ada gambar....gambar baju boleh tengok masa lepas nikah...hehe

2 comments:

bantalbucuk said...

zu..kalo pakej perkahwinan tu termasuk dengan pelamin n baju bersanding suma tu ea? selalunya kan pihak lelaki kasi kain ntuk buat baju nikah kan..

zulicious said...

klau dewan 2 ribu lbih dia punya pakej...termasuk bju nikah, sanding, persalinan, pelamin, aksesori....

ada smpai 5ribu pn ada...klau msk segala lah...mcm walkaway n bunga hidup, mini pelamin..maybe ada tempat yg lg murah...kena pndai survey lahhh